skip to Main Content

[heading]

Hansevarvet och staden Greifswald

[/heading]

Varvet och staden

Hanse segelbåtar tillverkas i Greifswald, Tyskland. De tillverkas i en av världens modernaste anläggningar av personal med hög kompetens och mångårig erfarenhet av båtbyggeri.

Hanse varvet

Varvet i Greifswald har byggt båtar sedan 1361 då staden var medlem i Hanseförbundet. Sedan dess har båtbyggarna skapat båtar med stor respekt för sjön, vilket gör att de håller längre. Trots politiska och ekonomiska förändringar i landet genom åren har denna tradition följt med alla Hanse-segelbåtar. Historien om Hanse börjar sommaren 1993 då Hanse 291 byggdes på varvet. Den gjorde stor succé och sedan dess har framgångarna fortsatt.

.

Staden Greifswald

Greifswald är en småstad med mysiga torg och pittoreska hamnar. Den medeltida stadskärnan är mycket väl bevarad och här hittar man många trevliga restauranger och caféer. Vill du bada så ligger den vackra badön Usedom bara några mil bort med sina gyllene stränder och vackra kritklippor.

Läs mer om Greifswald på: www.greifswald.de

Hanse Sverige tipsar

Många föredrar att själv hämta sin nya Hanse från varvet i Greifswald. Läs om hur detta går till under ’Om oss och tjänster – Frakt och utlämning’. Nedan följer även lite tips på vägen. Allt för att ge dig en bra start med din nya Hanse segelbåt.

Resvägen ner

Back To Top