skip to Main Content

Breaking Rules & Setting Trends

HanseYachts AG är en ledande global tillverkare av segel- och motorbåtar med varumärken som Hanse, Dehler, Moody, Previlége, SeaLine och Fjord. Hanse Yachts verkar under paraplynamnet ‘HanseGroup’.

På produktionsanläggningen i Greifswald – i närheten av Östersjön tillverkas de ovanstående båtarna, undantaget tillverkningen av Priviliége  katamaraner som görs i Frankrike. Exporteras till mera än 100 länder.

Hanse arbetar med världsberömda designbyråer för att uppnå de optimala konstruktionerna som utmärker båtarna. Namn som Bill Dixon (Dixon Design), Patrick Banfield (Allseas Design) och Judel / Vrolijk & Co är väl etablerade i yachtlivet och ger båtarna sin typiska karaktär tillsammans med Hanse´s egna designers och konstruktörer. Hanse skapar yachter med nya koncept och nya lösningar som lever upp till mottot “Breaking Rules & Setting Trends”.

Många utmärkelser understryker HanseYacht´s innovativa förhållningssätt när det gäller såväl form och inredning.

Först med uppfinningar och nya lösningar.

En självslående fock (försegel) som standard, två rattar i sittbrunnen på mindre segelbåtar, flera takfönster för ljusare och bättre boyta, alla skot, linor och fall är dragna till bakre delen i sittbrunnen för så kallad short-handed sailing, först med att erbjuda elektrisk framdrivning kallat e-motion (Hanse 315), är alla exempel på innovativa lösningar för nya trender.

Hanse's vision

Hanse’s vision är att, med tysk och internationell teknik och erfarenhet inom båtdesign, vara den bästa båtproducenten med funktionella lösningar för båtägare.

Hanse´s Design

Hanse´s modellspråk har utvecklats tillsammans med Judel/Vrolijk – ett företag som har format den internationella båtbyggnationen i 35 år.

Designbyrån grundades av Rolf E. Vrolijk och Fietje Judel 1978. Den är idag en av världens mest respekterade designkontor för segelbåtar av hög kaliber, med ett internationellt renome´, som baseras på otaliga framgångsrika segeltävlingsprojekt.

Som chefsdesigner för America’s Cup-laget Alinghi spelade till exempel Rolf Vrolijk en avgörande roll för att göra det möjligt för ett europeiskt projektteam att vinna världens äldsta och mest prestigefyllda segeltrofé för första gången

De uppfinningsenliga yacht-specialisterna och deras datorer har också lett till vidareutvecklingen av Hanse familycruisers.

Nya modeller för nya trender

De senaste modellerna från Hanse Yachts som lanserats i år är Hanse 348 , Hanse 388, Hanse 418 och Hanse 548. Ännu en gång är Hanse först ut med att sätta nya trender med dessa modeller genom att erbjuda mycket ljus och mera kontakt med havet från interiören, utveckling och förbättringar från tidigare modeller. Högre rigg, ökad segelyta och ny snabbare skrovdesign.

Resultat av det framgångsrika

HANSE 315
European Yacht of the Year 2016
i kategorin
‘Family Cruiser’

HANSE 315
Croatian Boat of the Year 2016
i kategorin
‘Sailing Yachts up to 36 ft’

HANSE 315
Boat of the Year (Cruising World) 2016
i kategorin
Best value cruiser

HANSE 315
HISWA – Boat of the Year 2016
i kategorin
‘Sailboat of the Year 2016’

HANSE 575
Asian Marine & Boating Award 2014
i kategorin
Best Sailing Yacht +45ft

HANSE 345
Yacht of the Year in Sweden 2013/2014
i kategorin
Cruising Boat

HANSE 415
Best Boat of the Show (Norwegen) 2012

HANSE 345
Natante dell’anno 2012

HANSE 345
Boat of the Year
(Vela e motore) 2012

HANSE 385
Best Sailing Yacht
(Wind and Water Boatshow, Poland) 2012

Back To Top