skip to Main Content

Segelbåt och segelbåtar från Hanse Yachts
- Breaking Rules & Setting Trends

Det bästa med en ny segelbåt är alla de möjligheter som den ger till segling och äventyr. Med en ny segelbåt får man chansen att utforska nya platser och uppleva den unika friheten som att segla ger. Man kan också ta med sig sina vänner och familj och uppleva äventyr tillsammans. Nyutvecklad teknik och moderna funktioner ger även stor komfort ombord på en segelbåt från Hanse.

Trender i segelbåtar de senaste åren är större, lättare och mer effektiva båtar. Man ser en ökning av moderna segelbåtar som är anpassade för komfort och långfärdssegling. Det finns även en ökad popularitet av multihull-båtar. En annan trend är en segelbåt som är utformad för att hantera mer kraftiga vindar, så kallade ”performance”-båtar.

En segelbåt av märket Hanse tillverkas av tyska Hanse Yachts AG som är en ledande global tillverkare av segelbåtar och motorbåtar med varumärken som Hanse, Dehler, Moody, Previlége, SeaLine och Fjord. Hanse Yachts verkar under paraplynamnet ’HanseGroup’.

På produktionsanläggningen i Greifswald i Tyskland – i närheten av Östersjön tillverkas ovanstående segelbåtar, Segelbåtarna exporteras till mera än 100 länder.

Hanse arbetar med världsberömda designbyråer för att uppnå de optimala konstruktionerna som utmärker båtarna, segelbåtar såväl som motorbåtar. Namn som Bill Dixon (Dixon Design), Patrick Banfield (Allseas Design) och Judel / Vrolijk & Co är väl etablerade i yachtlivet och ger segelbåtarna sin typiska karaktär tillsammans med Hanse´s egna designers och konstruktörer. Hanse skapar segelbåtar med nya koncept och nya lösningar som lever upp till mottot ”Breaking Rules & Setting Trends”.

Många utmärkelser understryker HanseYacht´s innovativa förhållningssätt när det gäller såväl form och inredning.

Hanse - Segelbåtar med nya lösningar för bättre funktioner

En självslående fock (försegel) som standard, två rattar i sittbrunnen på en mindre segelbåt, flera takfönster för ljusare och bättre boyta, alla skot, linor och fall är dragna till bakre delen i sittbrunnen för så kallad short-handed sailing, först med att erbjuda elektrisk framdrivning kallat e-motion (Hanse 315), är alla exempel på innovativa lösningar för nya trender.

Hanse's vision

Hanse’s vision är att, med tysk och internationell teknik och erfarenhet inom båtdesign, vara den bästa båtproducenten med funktionella lösningar för båtägare.

Hanseyachts.com

Hanse Sverige

Hanse´s Design

Hanse´s modellspråk har utvecklats tillsammans med Judel/Vrolijk – ett företag som har format den internationella båtbyggnationen i 35 år.

Designbyrån grundades av Rolf E. Vrolijk och Fietje Judel 1978. Den är idag en av världens mest respekterade designkontor för segelbåtar av hög kaliber, med ett internationellt renome´, som baseras på otaliga framgångsrika segeltävlingsprojekt.

Som chefsdesigner för America’s Cup-laget Alinghi spelade till exempel Rolf Vrolijk en avgörande roll för att göra det möjligt för ett europeiskt projektteam att vinna världens äldsta och mest prestigefyllda segeltrofé för första gången

De uppfinningsenliga segelbåt – specialisterna och deras datorer har också lett till vidareutvecklingen av Hanse familycruisers.

Hanse tar fram nya segelbåtar och modeller för nya trender

De senaste modellerna av segelbåtar

HanseYachts lanserade senast 2022 en ny segelbåt i Hanse 510. 2021 var det en ny segelbåt av modell Hanse 460 och 2017 kom Hanse 348 , Hanse 388, Hanse 418 och Hanse 548. Ännu en gång är Hanse först ut med att sätta nya trender med dessa modeller av segelbåtar genom att erbjuda mycket ljus och mera kontakt med havet från interiören, utveckling och förbättringar från tidigare modeller. Högre rigg, ökad segelyta och ny snabbare skrovdesign för en snabbare segelbåt.

Inom kort lanseras ytterligare modeller

hanse yachts lanserar en ny modell i Hanse 360  för säsong 2025 och sommaren 2024 lanseras hanse 590 till Cannes yachts festival i september 2024

Hanse levererar resultat i framgångsrika utmärkelser

HANSE 315
European Yacht of the Year 2016
i kategorin
’Family Cruiser’

HANSE 315
Croatian Boat of the Year 2016
i kategorin
’Sailing Yachts up to 36 ft’

HANSE 315
Boat of the Year (Cruising World) 2016
i kategorin
Best value cruiser

HANSE 315
HISWA – Boat of the Year 2016
i kategorin
’Sailboat of the Year 2016’

HANSE 575
Asian Marine & Boating Award 2014
i kategorin
Best Sailing Yacht +45ft

HANSE 345
Yacht of the Year in Sweden 2013/2014
i kategorin
Cruising Boat

HANSE 415
Best Boat of the Show (Norwegen) 2012

HANSE 345
Natante dell’anno 2012

HANSE 345
Boat of the Year
(Vela e motore) 2012

HANSE 385
Best Sailing Yacht
(Wind and Water Boatshow, Poland) 2012

Back To Top