skip to Main Content

Hanse 460 Segelbåt - Ny innovativ design

I en spännande tonhöjd utmärker sig båtdesignen från Berret-Racoupeau i La Rochelle med en vision som erbjuder en ny skrovdesign för denna segelbåt Hanse 460 , samt en mycket mångsidig cockpit och inredning. Tillsammans med utvecklingsgruppen från Hanse Yachts utvecklades en familjekryssare i syfte att sätta nya standarder när det gäller enkel hantering, individualisering och seglingsprestanda. Och allt detta i en sportig, modern exteriördesign samt en enastående interiördesign utrustad med exklusiva detaljer.

Definitivt en innovativ, smidig och rymlig segelbåt.
Hanse 460 är en segelbåt som bygger på sin långa och framgångsrika historia. För första gången har den utvecklats av de globalt framgångsrika franska yachtdesignerna Berret-Racoupeau. De vann i en tät tonhöjd med ett övertygande övergripande koncept. Deras förstklassiga utkast fokuserade på att maximera innovation samtidigt som de lyckades förena de typiska, traditionella Hanse-värden – Fast Cruising, Easy sailing, innovative design och individual customisation – med ett utseende som definitivt är modernt och sportigt.

Den nya Hanse 460 är både vacker att se på och en tilltalande båt för ambitiösa skeppare. Välbalanserad och hydrodynamiskt optimerad, den är utomordentligt stabil. Den sportiga höga riggen garanterar en effektivt maximerad segelplan. Ett valfritt andra förstag för en räckvidd eller en stor Quantum-genaker gör att Hanse 460, som så många Hanse-segelbåtar innan den, är en av de bäst presterande båtarna i sin klass. Allt summerat i kompromisslöst enkel hantering och avslappnad segling i typisk Hanse-stil.

Utpräglad design
Med sina tydliga och eleganta linjer, de uttalade sportiga pinnarna och den minimalistiska moderna däckslayouten är nya segelbåten Hanse 460 ditt individuella eleganta hem på vattnet. Däcket är fritt från fall och segel, vilket ger ett fantastiskt utrymme för bekymmerslösa timmar i solen och exklusiv avkoppling. Skepparen styr rodret i den rymliga sittbrunnen vid ett av de två rattarna med bara två fingrar, medan besättningen och gästerna njuter av vinden i en lounge-liknande atmosfär. När det är dags för ett dopp sänker du den integrerade badplattformen snabbt och enkelt och kliver i vattnet.

Comfort för familjen
Hanse 460 är också imponerande under däck, med eleganta klara linjer, som mästerligt kombinerar mysighet och funktionalitet. Det är en kombination som vi kallar Hanse Family-Look. Högkvalitativa material och ett urval av eleganta ytor skapar en unik atmosfär som får dig att känna dig som hemma. Många stora luckor strategiskt placerade ger mycket ljus och luft som avrundar det väl genomtänkta konceptet med generöst bostadsutrymme. Och naturligtvis är lyxig egentid en del av lyxigt boende. Därför har den nya Hanse 460 som standard en bekväm dubbelsäng som en del av den eleganta inredningen i owners cabin.

Skrov
Det nyutvecklade, hydrodynamiska skrovet hanterar balanseringen mellan en smal vattenlinje, för bättre skrovhastighet och ett brett skrov ovanför vattenlinjen med chines fram och bak, vilket ger största möjliga inre utrymme. Den omvända fören gör att båten slår mindre i starka vindar, medan de uttalade bågarna håller fördäcket så torrt som möjligt.

Däck
Den nya däckkonstruktionen har 14 öppningsbara luckor och åtta öppningsbara fönster som ger maximalt ljus och ventilation under däck i denna nya segelbåt Många smarta alternativ gör att cockpit kan anpassas optimalt. Dessa inkluderar en elektriskt manövrerad badplattform med trappor, en wetbar med handfat och grill, samt teleskopiska dävertar som kan sänkas ned mot golvet i cockpit när de inte används. Hardtop (tillval) kan utrustas med en fast vindruta och solpaneler för att generera förnybar kraft och passar perfekt med båtens aerodynamiska silhuett.

Rigg
Generösa segelytor med 114 kvm up-wind och 234 kvm medvind visar på den enorma prestandapotentialen hos Hanse 460. Standardbågspåret med integrerad ankararm fungerar som en framåtriktad punkt för segel och Gennaker och kan ta en andra förstg för genua eller reacher. Valfria elektriska furlers för stor- och huvudsegel samt elektriska vinschar är lika mycket en del av Hanses typiska enkla hantering som den obligatoriska självslående jibben. Förutom standardjibb finns även 105% jib och 145% genua från Quantum som försegel.

Interiör
Inte mindre än 48 layoutkombinationer ger kunderna alla möjligheter att konfigurera Hanse 460 för att passa deras behov. Vare sig det är som en ägarbåt med en master-cabin inklusive badrum och två bekväma akterhytter; eller som en charterbåt med 10 bäddar och tre badrum – allt är möjligt. Köket kan också anpassas helt efter kundens önskemål. Förutom olika kyl- och frysalternativ finns det också plats för en vinkylare, diskmaskin och en gasspis med tre brännare med ugn i längsgående eller U-skafferi, som kan anpassas med olika färger och ytmaterial.

En annan höjdpunkt är det fullt utrustade navigeringsområdet med framåtvänd säte, vilket är oöverträffat i denna klass. Den omfattande alternativlistan, som sträcker sig från en tvättmaskin i tvättstugan till flatscreen i förarhytten och salongen, är kronan på verket flaggskeppspaketet, som inkluderar exklusiva tyger och material samt en dold stång bakom det fällbara ryggstödet i salongen.

Pris från
4 526 700 SEK

393 625 € ( inkl moms)  
Vi reserverar oss för valutaförändringar.  [brValutanyckel 11.50 SEK/€

SEGELKLAR, PAKETUTRUSTAD, [br SJÖSATT TYSKLAND Pris från
5 917 000 SEK

514 555 € (inkl moms)  [br Vi reserverar oss för valutaförändringar. br (Valutanyckel 11.50 SEK/€

    FILMER
    MER INFO

    [advanced_iframe securitykey=”f3b79cd455d02458be81770e4c00721814d29433″ src=”http://kalkylsnurran.se/index.php/show/index/606″]

    Back To Top