skip to Main Content

Moody Yachts DS45 exklusiv segelbåt med easy sailing, prestanda och komfort

Oavsett om du planerar att segla jorden runt eller vill ha det bekvämt i skärgården är en exklusiv segelbåt Moody DS 45 den perfekta båten. Det spelar ingen roll om det är kallt eller varm, sol, regn eller snö, du seglar alltid lika bekvämt i en Moody DS 45. Låt inte vädret sätta gränserna!

Skrovet är designat för segling och ger en fantastisk seglingskänsla i alla väder.

Moody Yachts byggdes i Swanwick, England, vid floden Hamble från mitten av 1700-talet till början av 21-talet och Bill Dixon har designat Moodys båtar sedan 1981. Idag finns det inget traditionellt om Moody DS45. Den representerar ett radikalt steg in i framtiden från denna väletablerade byggare, som nu ägs av Tyska Hanse Yachts.

Sittbrunnen är enorm, och som på en katamaran har sittbrunnen ett fullt integrerat “tak” utrustad med ett utdragbart canvas center-avsnitt för att öka seglens synlighet (eller bara förbättra skylighten) under segling. De breda sidodäcken skyddas av robusta, nästan knähöga bulwarks toppade med rostfritt stålräcke. Det finns dubbla styrpodar med breda ryggsäten, betydande förvaringsutrymmen och långa, djupa och bekväma sittplatser.

Under Segling

På kryss är båten välbalanserad och seglar nästan som i ett brett spår, med hastigheter i 6-knop. Den självslående jiben kan man tacka för en enkel singlehanded segling Många katamaraner likt Moody har begränsad sikt framåt  ifrån cockpits styrstationer då kabinen ligger i samma plan som cockpit, men de har också i allmänhet sina styrstationer så högt upp att du få en bra utsikt framåt. Med detta sagt, under en offshoresegling skulle jag troligen spendera mycket av min tid vid styrstationen inne, som har utmärkt synlighet framåt.

SLUTSATS

Kudos till Bill Dixon och Moody Yachts för att omdefiniera vad som är möjligt på en 45-fots cruising enskrovsbåt.  Interiören och cockpitutrymmenna – särskilt vid ankare – och båtens prestanda under segling. Denna båt är inte för alla, men om du är uttråkad av konventionella mönster och vill ha en del av framtiden, kan Moody DS45 bara vara det du letar efter.

Pris från
6 730 000 SEK
5 384 000 SEK  (ex moms)
Utrustad, segelklar och sjösatt
7 445 000 SEK
5 956 000 SEK  (ex moms)

Intresseanmälan

Förnamn
Fältet är obligatoriskt!
Fältet är obligatoriskt!
Efternamn
Fältet är obligatoriskt!
Fältet är obligatoriskt!
Din E-mail Address
Fältet är obligatoriskt!
Fältet är obligatoriskt!
Telefonnummer
Fältet är obligatoriskt!
Fältet är obligatoriskt!
Vilken modell gäller det?
Fältet är obligatoriskt!
Fältet är obligatoriskt!
One level living

Moody Yachts erbjuder i denna exklusiva segelbåt en däcksalong eller mittkabins-lösning med salongen och sittbrunnen i samma nivå får du enastående utrymmen med utsikt 360 grader. Vem vill gå ner i en salong för att ta sig en kaffe under nattpassagen? Trots bekvämligheter som inre styrplats i mittkabinen får du på ett ögonblick tillbaka den fulla seglingskänslan med vinden i ansiktet när du kliver tillbaka ut genom skjutdörrarna.

Komfort

En lyxig segelbåt från Moody har en enastående komfort. Exklusivt och lyx genomsyrar Moody DS45 i alla detaljer. Ett exempel är den extremt skyddade sittbrunnen som fungerar lika bra i solsken som hård vind och regn.

Prestanda

Unikt för Moody är att kombinera den utmärkta komforten med 360 graders vy i däcksalong eller mittkabins-lösning med en enastående prestanda. Moody är och förblir exklusiva och lyxiga segelbåtar med utmärkt prestanda.

Back To Top