skip to Main Content

Moody Yachts 45 - exklusiv segelbåt med däcksalong easy sailing, prestanda och komfort

Segelbåt Moody 45 – Däcksalong
Oavsett om du planerar att segla jorden runt eller vill ha det bekvämt i skärgården är en exklusiv segelbåt Moody DS 45 den perfekta båten. Moody 45 Däcksalong har det extra en segelbåt i skandinaviska vatten borde ha. Det spelar ingen roll om det är kallt eller varm, sol, regn eller snö, du seglar alltid lika bekvämt i en Moody DS 45. Låt inte vädret sätta gränserna.

Är du van med motorbåt ger en segelbåt från Moody med din integrerade sittbrunn och salong i ett och samma plan likvärdig layout som du är van med från motorbåtar och är ett miljövänligt och bränslesnålt alternativ.

Skrovet är designat för segling och ger en fantastisk seglingskänsla i alla väder.

Moody Yachts byggdes i Swanwick, England, vid floden Hamble från mitten av 1700-talet till början av 21-talet och Bill Dixon har designat Moodys båtar sedan 1981. Idag finns det inget traditionellt om Moody DS45. Den representerar ett radikalt steg in i framtiden från denna väletablerade byggare, som nu ägs av Tyska Hanse Yachts.

Sittbrunnen är enorm, och som på en katamaran har sittbrunnen ett fullt integrerat ”tak” utrustad med ett utdragbart canvas center-avsnitt för att öka seglens synlighet (eller bara förbättra skylighten) under segling. De breda sidodäcken skyddas av robusta, nästan knähöga bulwarks toppade med rostfritt stålräcke. Det finns dubbla styrpodar med breda ryggsäten, betydande förvaringsutrymmen och långa, djupa och bekväma sittplatser.

Under Segling
På kryss är båten välbalanserad och seglar nästan som i ett brett spår, med hastigheter i 6-knop. Den självslående jiben kan man tacka för en enkel singlehanded segling Många katamaraner likt Moody har begränsad sikt framåt  ifrån cockpits styrstationer då kabinen ligger i samma plan som cockpit, men de har också i allmänhet sina styrstationer så högt upp att du få en bra utsikt framåt. Med detta sagt, under en offshoresegling skulle jag troligen spendera mycket av min tid vid styrstationen inne, som har utmärkt synlighet framåt.

SLUTSATS
Kudos till Bill Dixon och Moody Yachts för att omdefiniera vad som är möjligt på en 45-fots cruising enskrovsbåt.  Interiören och cockpitutrymmenna – särskilt vid ankare – och båtens prestanda under segling. Denna båt är inte för alla, men om du är uttråkad av konventionella mönster och vill ha en del av framtiden, kan Moody DS45 bara vara det du letar efter.

Pris från
10 321 700 SEK

8 257 000 SEK  (ex moms)

867 375 € (inkl moms)
Vi reserverar oss för valutaförändringar.
Valutanyckel 11.90 SEK/€

Utrustad, segelklar och sjösatt
Från 11 719 000 SEK

Från 9 375 000 SEK  (ex moms)

984 800 € (inkl moms)
Vi reserverar oss för valutaförändringar.
Valutanyckel 11.90 SEK/€

    Back To Top