skip to Main Content

HanseYachts AG är en ledande global tillverkare av segel- och motorbåtar med varumärken som Hanse, Dehler, Moody, Previlége, SeaLine och Fjord. Hanse Yachts verkar under paraplynamnet ’HanseGroup’.

På produktionsanläggningen i Greifswald – i närheten av Östersjön tillverkas de ovanstående båtarna, undantaget tillverkningen av Priviliége  katamaraner som görs i Frankrike. Exporteras till mera än 100 länder.

Breaking Rules & Setting Trends

Hanse arbetar med världsberömda designbyråer för att uppnå de optimala konstruktionerna som utmärker båtarna. Namn som Bill Dixon (Dixon Design), Patrick Banfield (Allseas Design) och Judel / Vrolijk & Co är väl etablerade i yachtlivet och ger båtarna sin typiska karaktär tillsammans med Hanse´s egna designers och konstruktörer. Hanse skapar yachter med nya koncept och nya lösningar som lever upp till mottot ”Breaking Rules & Setting Trends”.

Många utmärkelser understryker HanseYacht´s innovativa förhållningssätt när det gäller såväl form och inredning.

Först med uppfinningar och nya lösningar.

En självslående fock (försegel) som standard, två rattar i sittbrunnen på mindre segelbåtar, flera takfönster för ljusare och bättre boyta, alla skot, linor och fall är dragna till bakre delen i sittbrunnen för så kallad short-handed sailing, först med att erbjuda elektrisk framdrivning kallat e-motion (Hanse 315), är alla exempel på innovativa lösningar för nya trender.

Hanse's vision

Hanse’s vision är att, med tysk och internationell teknik och erfarenhet inom båtdesign, vara den bästa båtproducenten med funktionella lösningar för båtägare.

Hanse´s Design

Hanse´s modellspråk har utvecklats tillsammans med  Judel / Vrolijk – ett företag som har format den internationella båtbyggnationen i 35 år.

Designbyrån grundades av Rolf E. Vrolijk och Fietje Judel 1978. Den är idag en av världens mest respekterade designkontor för segelbåtar av hög kaliber, med ett internationellt renome´, som baseras på otaliga framgångsrika segeltävlingsprojekt.

Som chefsdesigner för America’s Cup-laget Alinghi spelade till exempel Rolf Vrolijk en avgörande roll för att göra det möjligt för ett europeiskt projektteam att vinna världens äldsta och mest prestigefyllda segeltrofé för första gången

De uppfinningsenliga yacht-specialisterna och deras datorer har också lett till vidareutvecklingen av Hanse familycruisers.

Nya modeller för nya trender

De senaste modellerna från Hanse Yachts som lanserats i år är Hanse 348 , Hanse 388, Hanse 418 och Hanse 548. Ännu en gång är Hanse först ut med att sätta nya trender med dessa modeller genom att erbjuda mycket ljus och mera kontakt med havet från interiören, utveckling och förbättringar från tidigare modeller. Högre rigg, ökad segelyta och ny snabbare skrovdesign.

Resultat av det framgångsrika

HANSE 315
European Yacht of the Year 2016
i kategorin
’Family Cruiser’

HANSE 315
Croatian Boat of the Year 2016
i kategorin
’Sailing Yachts up to 36 ft’

HANSE 315
Boat of the Year (Cruising World) 2016
i kategorin
Best value cruiser

HANSE 315
HISWA – Boat of the Year 2016
i kategorin
’Sailboat of the Year 2016’

HANSE 575
Asian Marine & Boating Award 2014
i kategorin
Best Sailing Yacht +45ft

HANSE 345
Yacht of the Year in Sweden 2013/2014
i kategorin
Cruising Boat

HANSE 415
Best Boat of the Show (Norwegen) 2012

HANSE 345
Natante dell’anno 2012

HANSE 345
Boat of the Year
(Vela e motore) 2012

HANSE 385
Best Sailing Yacht
(Wind and Water Boatshow, Poland) 2012

Hanse´s Kärnvärden
Enkel segling - Easy sailing

Med självslående fock, standard på alla Hansebåtar, förenklas manövreringen av båten vid segling på kryss. Med alla fall och skot neddragna till rorsmansplatsen i sittbrunnen klarar en person att segla båtar upp till 70 fot. De dubbla rattarna på samtliga modeller säkerställer enkel och effektiv manövrering och god uppsikt förut.

Snabb cruising – Fast cruising

Hanse är snabba båtar som levererar fart och låter dig lätt segla förbi de flesta. Med en gennacker eller CodeC på undanvind kan du få en Hanse att surfa på grund av sitt skrov och höga rigg. Kort sagt betyder det att du är framme i hamn bland de första.

Innovativ design – Lyxiga, enkla, praktiska tekniska lösningar

Hanse har förkärlek till minimalistiska ytor och linjer i inredning och bygger den på ett mycket rationellt sätt. Design, ljus och formspråk skapar en modern inredning som ger bekväm komfort. Sittbrunnen med sin stora badplattformen ger dig närhet till vattnet och med en bredd som förenklar kommunikation och plats för samvaro eller avkoppling.

Individuell anpassning

Du kan välja mellan flera inredningsalternativ och sätt din egen touch på denna genom ett brett urval av inredningsmaterial som träslag, tyger och den utrustning du önskar för ökad trivsel, bekvämlighet eller prestanda.

Hanse i Sverige

Hanse har levererat över 600 Hanse båtar till familjer i storlekar från 29 fot till 54 fot, med tyngdpunkt på storlekar mellan 31-38 fot. Trenden är att segelbåtarna blir större och med alltmera lyx och exklusiva lösningar.

Moody Boats

Tidigare har man tagit över det exklusiva märket Moody Boats. Idag tillverkar man två modeller av ett klassiskt utförande, Moody 41 och 45 och två däcksalongsbåtar Moody 45 och 54 DS. Båtarna är konstruerade av Bill Dixon Design.

De två förstnämnda båtmodellerna tillverkas traditionellt mkt hantverksmässigt i hög kvalité för kunder som önskar något alldeles extra.

Moody däcksalongsbåtar bygger på ett snabbt segelbåtsskrov som fått en överbyggnad mera lik en modern motorbåt och är riktade mot dem som vill arbeta, leva och bo ombord bekvämt under större delen av året. Det spelar ingen roll om det blåser, regnar eller är kallt. Du kan manövrera båten inifrån däcksalongen där du också lever dagtid med full utsikt över omgivningen. Sovavdelningen finns under däck.

Dehler

Det finns mera än snabba familjecruisers av Hanse Yachts hos HanseGroup. När det ledande tyska kvalitetsmärket Dehler fick ekonomiska problem köpte man in det och fick tillgång till en serie av cruisers-racers. Den nya Dehler 38 vann t ex årets Yacht of the year 2014.

Privilége

I maj i år övertog HanseGroup en utav världens främsta tillverkare av katamaraner i luxusklassen, Privilége Marine i Frankrike. Tillverkningen av dessa båtar kommer att ligga kvar i Frankrike. Bakom utvecklingen och konstruktionen av båtarna finns det välkända designföretaget Marc Lombard Yacht Design Group.

På programmet finns katamaraner från 15×8 m upp till 23×11 m. Det exklusiva utförandet ger stort utrymme till individuell anpassning.

Premium Yachts från HanseGroup

De senaste Hanse modellerna Hanse 548, Hanse 588, Hanse 675, däcksalongsbåtarna Moody 54DS och Moody 45DS samt Privilége katamaraner är riktade till kunder som vill ha något alldeles extra.

Nya konceptlösningar för den som söker en lyxig, annorlunda och avkopplande tillvaro på vattnet.

En plats att leva och arbeta på. Ökad livskvalité!

Läs mer här

Eller har du redan bestämt dig, visa intresse HÄR redan idag!

Back To Top