skip to Main Content
NYHETER
Rusning befaras – båtar till salu
10 februari, 2021

Nu är det stor efterfrågan och högtryck efter begagnade båtar

Några år gamla begagnade båtar är det som efterfrågas mest. Dessa båtar finns dock knappt tillgängliga i hela Norra Europa längre.

BohusYachts  har många förfrågningar av båtköpare som är olyckliga i hur de skall få köpt en båt. På den senare tiden gäller det att handla snabbt innan någon annan har köpt just den utannonserade båten. 

Hög efterfrågan  – låg värdeminskning

Anledningen till att en lätt begagnad båt efterfrågas är ju den tidigare värdeminskningen  som varit i båtbranschen. Priser på nya  båtar har följt fastighetsutvecklingen och prisnivån på begagnade båtar har följt begagnade bil utvecklingen. 

Nu är det nya tider med en stor efterfrågan och med liten tillgång på lätt begagnade båtar. vad händer i en marknadsekonomi då?, frågar du som läsare? 

Jo, när den situationen uppstår minskar värdefallet till obefintliga nivåer och då kan du lika gärna beställa en ny båt. Värdet kommer att hålla i sig med den marknadssituation som gäller

Covid-effekt på båtar

Efterfrågan på både nya och begagnade båtar har formligen exploderat.

Det förefaller inte bli möjligt att åka utomlands, varken i vår och kanske inte heller i sommar. Båtlivet är relativt säkert för smitta då det finns oräkneligt med öar att ligga vid på weekends och semester. Att hålla avstånd till andra båtsällskap är en ickefråga så länge man befinner sig i båten. I gästhamnar  kan det bli lite mer folktätt och då bör man som vanligt följa restriktioner med avstånd och munskydd samt hamnens regler.

Att bli med båt

Den som är ute efter en begagnad båt bör förbereda sig på att agera snabbt – om man får tag i en båt. För privatkunder är det oftast bäst och tryggast att handla båt genom ett företag. De kan hjälpa till med finansiering och ger i vissa fall bra garantier, trots att båten är begagnad. Den som handlar direkt av privatpersoner tar en risk.

Att bli av med begagnad båt

Förmedlar du en båt via oss som handlare ökar sannolikheten att den blir snabbare blir såld, då köparen helst köper båt via företag som ger köparen reklamationsrätt och att företaget kan lösa finansiering.

Nya båtar är det nya gamla

Prisgapet mellan nya och begagnade båtar har minskat rejält jämfört med för ett antal år sedan. Risken för värdefall på nya båtar minskar när efterfrågan på begagnat ökar så enormt som just nu.

Skall du få köpt en båt är det säkrast att köpa ny båt.

Du bör alltid se på välkända varumärken med nya moderna modeller som är attraktiva på marknaden. Hanse är ett sådant båtmärke som är väldigt populärt förstås. Vill du ha en lyxigare segelbåt väljer du en Moody med däcksalong.  Väljer du en motorbåt över 30 fot att bo i kan vi föreslå Sealine eller varför inte de nya Fjord.

När du köper ny båt har du ju möjligheten att välja precis som du vill ha din båt med inredning, färger och utrustning.

Kontakta oss med dina önskemål så hjälper vi dig snabbt enkelt och tryggt;

Ja jag vill veta mera om ny båt

Jodå jag vill veta mera om att sälja min båt

Javisst jag vill veta mera om att köpa begagnad båt

Back To Top